Frissítés a kutyainfluenza (kutyainfluenza) kitöréséről, amely a chicagói térségben

jelentett be 2015. április 13. – Kutya influenza A H3N2 vírus felelős a Pet Dog Influenza kitöréséért, amelyet a chicagói térségben jelentettek a sajtóközlemény szerint. A Cornell Egyetem, a New York -i Állatdiagnosztikai Laboratórium otthona. A kedvtelésből tartott kutya influenza kutyákban fertőző légzési betegség. Két kutya influenzavírust azonosítottak világszerte: egy influenza A H3N8 vírus és egy influenza A H3N2 vírus. Soha nem jelentettek emberi fertőzéseket ezen kutya influenzavírusokkal sem.

Korábban a kutya influenza A H3N8 vírusokat azonosították az Egyesült Államok kedvtelésből tartott kutyapopulációiban. A New York -i Állatdiagnosztikai Laboratóriumban és a Wisconsini Állat -egészségügyi Laboratóriumban azonban a tesztelés azt sugallja, hogy a kutyák jelenlegi kitöréséért felelős PET -kutya influenza vírus egy H3N2 vírus, mint az ázsiai H3N2 PET kutya influenza vírusok, amelyeket a kutyákban detektáltak alkatrészekben. Ázsia, figyelembe véve ezt a 2007 -et.

A Nemzeti Állat -egészségügyi Szolgáltatások Laboratóriumai, az IA, az IA két izolátumot szekvenál ebből a kitörésből, hogy megkönnyítse a vírusok gyors teljes jellemzését. A vírus -izolátumot szintén elküldik a Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központokba további elemzés céljából.

A kutyákban a kedvtelésből tartott kutya -influenzafertőzés jelei közé tartozik a köhögés, a orrfolyás és a láz, de nem minden kutya jelenik meg a betegség jeleit. A kutyákban a kedvtelésből tartott kutya influenza -influenza miatti egészségügyi probléma súlyossága a nem jelekig terjedhet, a súlyos egészségügyi problémákig, amelyek tüdőgyulladást okoznak, és a kutyák gyakran halálát okozják. A tesztek állnak rendelkezésre, hogy kitalálják, hogy egy kedvtelésből tartott kutya fertőzött -e. A CDC azt ajánlja, hogy a családi háziállatokban a kedvtelésből tartott kutyák influenza miatt aggódó emberek beszéljenek állatorvosukkal.

Szinte minden kutya hajlamos a kutya influenzavírusokkal való fertőzésre, és az egészségügyi probléma hajlamos a kennelekben és menedékhelyekben elhelyezkedő kutyák között. Az Egyesült Államokban a H3N8 kutya -influenza A H3N8 elleni kutyák biztosítására szolgáló oltás, figyelembe véve, hogy 2009. még nem ismert, hogy a H3N8 PET kutya influenza -oltása védelmet nyújt -e a H3N2 PET kutya influenza vírus ellen.

A mai napig nincs bizonyíték arra, hogy a kedvtelésből tartott kutya -influenza vírusok kutyákról az emberekre terjednek, és a kutya influenzavírusokkal nem jelentettek emberi fertőzéseket. Az állatkísérletek azt sugallják, hogy sem a vírus sem juttatja jól a többi kísérőállatfajhoz [308 kb, 10 oldal], kivéve a H3N2 Pet Dog Influenza -influenza, amelyről ismert, hogy megfertőzi a macskákat. A CDC ebben az időben alacsonynak tartja a kedvtelésből tartott kutya influenza kitörését. Ha rendelkezésre áll, a vírusra vonatkozó teljes genetikai szekvenálási információk emellett tájékoztatják az emberi egészség kockázatértékelését. A CDC továbbra is szorosan élvezi ezt a helyzetet, és frissített információkat szolgáltat, amint elérhetővé válik.

Két kedvtelésből tartott kutya influenza vírus

A kutya influenza A (H3N8) vírus szorosan kapcsolódik a lovakban található influenzavírushoz, amely sokkal több, mint 40 éve található. A szakértők úgy vélik, hogy ez a ló influenzavírus oly módon megváltozott, hogy lehetővé tegye a kutyák megfertőzését, és az első vírusok által okozott első kedvtelésből tartott kutya influenzafertőzéseket 2004 -ben jelentették, kezdetben agárokban. Ezt a vírust most az A (H3N8) influenza (H3N8) vírus kutya-specifikus vonalának tekintik.

2007 -ben Dél -Koreában kutyákban egy kutya influenza A H3N2 vírust észleltek. Úgy tűnik, hogy ez a vírus egy madárinfluenza vírus volt, amely a kutyák megfertőzésére adaptált. Ez a kutya H3N2 vírus fontolóra veszi, hogy Kínában és Thaiföldön jelentettek, és állítólag a macskákat és a kutyákat is érinthetik. Ez különbözik az emberi szezonális H3N2 vírusoktól.

A kedvtelésből tartott kutyák influenzájáról szóló sokkal további információkért látogasson el:

A CDC kritikus tényei a kutya influenza -ról (kutyainfluenza)

Az Amerikai Állatorvosi Szövetség (AVMA) Kutya influenza GYIK

Cook megye állati és veszettség -ellenőrzési honlapja

Tartalomforrás: A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Mews and nips: A macska patkányvadász életében Washington DC
Next post Boldog Nemzeti Kutyák a politikában – de ne emlékezzen a macskákra!