Hogyan segítheted a macskát a tűzijátékkal

Ez a közzététel társult linkekből áll*

Július 4 -én valószínűleg a macska legkevésbé preferált ünnepe. Megértem, hogy a házunkban van. Még Ruby, aki nem volt rémült a zivataroktól, végül zavarba ejtő lett, amikor a tűzijáték elkezdett indulni a környéken. Az Allegra a tűzijáték során rémültségre használt fel. Szerencsére, az elmúlt néhány évben jobban kezelte a zajt. A tűzijáték gondozása annyira megnehezíti, hogy a zaj általában néhány nappal az ünnep előtt kezdődik, és a macskák szorongását meghosszabbítja mindössze egyetlen napon túl.

A macska hallásérzéke sokkal hevesebb, mint a miénk, valamint az ünnephez kapcsolódó összes zaj sokkal intenzívebb számukra. Ehhez adja hozzá, hogy hiányzol a folyó események megértését, valamint a kezedben rendkívül félelmetes macskát is.

Ezek az ötletek elősegíthetik a macska megbirkózását a tűzijátékkal:

Hozzon létre egy kockázatmentes helyet vagy kockázatmentes rejtekhelyet

Ha otthonában van olyan hely, ahol a tűzijátékok zaja a legkevésbé észrevehető, érdemes ezt kockázatmentes helynek rendelni az ünnep alatt. Helyezzen ágyakat, ételeket, vizet, játékokat, valamint macskafákat, valamint karcolókat a szobában. Hagyjon rádiót vagy TV -t a szobában; Ez fehér zajként működhet, és blokkolhat néhány zajt. Az „igloo stílusú” macskakágyak szintén nagyszerű lehetőség lehetnek. Ha az ilyen típusú ágyakat olyan területeken tartja, ahol Ön, valamint a macskái sok időt töltenek, akkor felhasználhatják őket a zajtól való elrejtésre, ahelyett, hogy az ágy alatt rejtőznek.

Zárja be az összes ablakot

Zárja be az ablakokat, valamint az alsó árnyalatokat és/vagy húzza a redőnyöket legalább alacsonyabb zajszintre.

Játssz egy kis nyugtató zenét

Ne próbálja megfulladni a tűzijáték zaját a zene robbantásával. Válassza ki a megnyugtató klasszikus zenét vagy a megnyugtató zenét, amelyet különösen a macskák számára készítettek.

Természetes nyugtató gyógyszerek

Az olyan jogorvoslatok, mint a mentési orvoslás, a szorongás dugó vagy a vihar, segíthetnek a kiscicák nyugodtságának megőrzésében. A feromon plug-inek, például a kényelmi zóna, a Feliway-vel, szintén segíthetnek-abban a területen, ahol a macska hajlamos a viharok során elrejteni.

Maradj higgadt

A macskáink felveszik az érzelmeinket, és ha szorongunk, akkor is szorongó lesznek. Annak ellenére, hogy egyes szakemberek biztosítási azt állítják, hogy a macska megnyugtatásának megkísérlése, amikor fél, jutalmazni fogja és megerősíti a félelmét, nem értek egyet ezt a tanácsot. Mindaddig, amíg nem túlzásba kerül, és úgy viselkedik, mint általában, akkor megnyugtatja a macskáját, hogy bármi is rendben van.

Gyógyszer

Ha a macska a múltban rendkívül szörnyen reagált a tűzijátékra, érdemes beszélni veled állatorvosról a szorongásgátló gyógyszerek felírásáról.

Fotó: Walt Eis, Flickr Innovative Commons

*FTC közzététel: A Mindful Feline résztvevője az Amazon Services LLC Associates Programnak, egy affiliate marketing programnak, amelyet a webhelyek számára készítettek, hogy marketing díjakat készítsenek a marketing útján, valamint összekapcsolják az Amazon -on lévő termékekkel, valamint a kapcsolt webhelyekkel, mint valamint a Jackson Galaxy leányvállalati partnere. Ez azt jelzi, hogy ha úgy dönt, hogy bármilyen linkünkkel vásárol, akkor kapunk egy kis jutalékot. Csak a szót terjesztjük a termékekről, valamint az általunk használt szolgáltatásokról, vagy magunkat is felhasználnánk.

Ezt a közzétételt 2014 -ben nagyon közzétették, és frissítették.

Ingrid király

Tartalomjegyzék
Hozzon létre egy kockázatmentes helyet vagy kockázatmentes rejtekhelyet
Zárja be az összes ablakot
Játssz egy kis nyugtató zenét
Természetes nyugtató gyógyszerek
Maradj higgadt
Gyógyszer

«Mews és Nips: Pearl the macska egy görögdinnye farm díja
Áttekintés: Soho kerek memóriahab macskaágy »

16 megjegyzés arra, hogy pontosan hogyan segítheted a macskáját a tűzijátékkal

A Tel-Aviv vadmacskái azt mondják:

2020. július 3 -án, 5: 21 -kor

Volt egy macskám, aki félt a mennydörgéstől, csak akkor, amikor valódi erős volt. Kicsit sírt, és elrejtett az asztal alatt.

Most új macskáim vannak. Az első, a mogyoró, csak egy öt hetes cica volt, amelyet anyja hagyott el. Nem félt a zajtól, talán mióta felhasználta, hangos szomszédokkal, valamint járművekkel, valamint alkalmi motorkerékpárral él.

Még csak nem is félt a légzsák riasztásától, amely elegendő volt a halottak emeléséhez, vagy a robbanásokhoz, amelyek az épületet rázták, nem pedig otthon volt. Amikor megpróbáltam elvinni a menedékbe, a zaj miatt hazafutott.

Válasz

Darlene azt mondja:

2020. június 29., 7:29

Amikor megértem, hogy a tűzijáték vagy a zivatar is megy, a macskáimmal házat is tartom.

Válasz

Marge azt mondja:

2018. július 21., 9:04

Korábbi otthonomban a tűzijáték nem volt törvényes a lakosok számára, ám a programok közül sok még mindig megkapja/használja őket, különösen az NH határához, ahol törvényesek. Most az NH -ban vagyunk, és gyakran hallom őket, nem csak július 4 -én. Egyik hely sem volt közel ahhoz, ahol a város képernyők vannak, tehát ott vannullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Az ideális étrend -terv vesebetegségben szenvedő macskák