Agresszív szokások kezelése kutyákban

AddEthis megosztási gombok a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore -hoz

A kutya agressziója az állatgyógyászat egyik legjellemzőbb viselkedési kérdése. Sok lehetséges kiváltó lehet a dominancia, valamint a félelem-alapú viselkedési kiváltók az alapjául szolgáló orvosi betegségek számára. Az agresszió valószínűségének csökkentésének egyik legelső lépése az, hogy háziállatát megcsinálja vagy ivartalanítsa. Miután a hormonális szempontokat megszüntették, elengedhetetlen a kutya tevékenységeinek felügyelete, korlátozása és/vagy korlátozása mindaddig, amíg a leendő felelősség és a biztonsági kérdések miatt szakértői segítséget nem szerez.

A kedvtelésből tartott állatok tulajdonosainak megakadályozzák a kedvtelésből tartott kutyák alátámasztását olyan körülmények között, amikor sokkal nagyobb valószínűséggel mutatnak agressziót, és az első szüléskor szükség lehet, amíg a segítségnyújtás meg nem kapható. Egy agresszív kérdés önmagában nem fog eltűnni, ezért rendkívül javaslom, hogy dolgozzon együtt egy otthoni állatorvosi viselkedési szakértővel, valamint egy kedvtelésből tartott kutya-fitnesz oktatóval a szokások kiigazítási gyakorlataival kapcsolatban. Néhány agresszív kutya birtoklási helyszínt vagy területeket, kezeléseket és/vagy ételeket is tartalmazhat, ezért döntő fontosságú kipróbálni, és nem engedheti meg magának a hozzáférést ezekhez a területekhez vagy tárgyakhoz.

A területi vagy a védő agresszió valószínűségének minimalizálása érdekében nem szabad motiválni kutyáikat, hogy ugatják, és hogy a külső ingerekhez való fellépésben is bekapcsolódjanak. Az olyan játékok elkerülése, mint például a háború vontatása vagy szándékosan birkózni a kedvtelésből tartott kutyájával, szintén minimalizálhatja annak a lehetőségét, hogy a dominancia agressziója jövőbeli probléma lesz. Sokféle agresszióval a fizikai büntetés csak súlyosbítja a problémát; Ezért hangsúlyozza az állatorvosi viselkedési szakemberrel való együttműködés értékét. Bizonyos esetekben szükség lehet a vényköteles PET -gyógyszerekre, például a Prozacra és a klomipriminre, a viselkedési kiigazítási terápiával összefüggésben.

Próbálta már a viselkedési edzést a kutyájával? Van valamilyen ötlete vagy tapasztalata, amelyet meg szeretne osztani?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post A Jackson Galaxy, valamint a Petmate új macskajátékokat vezet be a Worldwide Pet Expo -n
Next post 2012 Következő PET TV csillag verseny győztese és második helyezettje!