Meglévő és saját vállalkozásának felépítése

Jon Porter által készített vásárlás
2015. október 12.

Sokszor megkérdezték tőlem, jobb -e vásárolni egy ápolói üzletet, vagy saját maga építeni? Ez a kérdés, amellyel sok groomer szembesül. A válasz bonyolultabb, mint gondolnád. Mint egy nagyon forgalmas szalon tulajdonosa, a groomer -ek részesedése volt és menjünk, és mindegyikük ugyanazt mondja, mint az ajtó felé tartó, „jobban tudok csinálni”. Nos, azt mondom, menj érte, de figyeljünk a figyelmeztetésekre, mielőtt megtennéd.

Ha szembesül ezzel a nehéz döntéssel, a kérdés, hogy fel kell tenned magad, hogy „meddig mehetek fizetési csekk nélkül?” Nem azt mondom, hogy nem fogsz fizetni magának, csak nem azonnal. Olyan sok dolgot kell figyelembe venni a megfelelő üzlet kiválasztásakor, például: hely és méret.

Figyelembe kell vennie az általános földrajzi elhelyezkedést is. Példa erre: egy kisváros, szemben a nagyváros vagy az északi államokkal szemben a déli államokkal. Ez miért fontos? Nos, Dél -Floridában szezonális terület vagyunk, tehát forgalmas időnk november -március. Másrészt, olyan területeken, mint Boston vagy Chicago, a nyári hónapok forgalmasabbak, mint a tél.

Menjünk jobbra a lényeghez; Veszek, vagy építek? Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.

Vásárlás

Nyilvánvaló előnye, hogy kulcsrakész műveletet vásárol (remélhetőleg). A kulcsrakész azt jelenti, hogy csak kinyitja az ajtót, és nyitva áll az üzlet számára. Nem kell vásárolnia kellékeket vagy berendezéseket, hanem üzleti tevékenységet folytat. A legnagyobb hátrány az, hogy a rossz szokásokat/hírnevet vásárolja. Ha olyan helyet talál, amelynek fantasztikus hírneve van, akkor fizetni fog érte. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan kell értékelni egy meglévő vállalkozást, le kell szereznie a számokat. Ezt nem könnyű kitalálni.

Két szám van a vállalkozás értékének meghatározására; bruttó eladás és átlagos dollár eladás. Használjuk a 100 000 dollárt példaként erre a célra. Tehát ha egy üzlet bruttó évente 100 000 dollár, átlagos dollár eladása 40,00 USD, akkor körülbelül 2500 ápolási munkahelyet végeztek abban az évben. Az ápolói üzlet átlagos profit százaléka 60%. Ezeknek a feltételeknek a felhasználásával a nettó nyereség körülbelül 60 000 dollár lenne. Ezután felveszem egy leltárt az összes áruk/berendezésről, amelyben az üzlet van, és kitalálnám, hogy minden új cseréje és 25% -kal oszlik meg, hogy meghatározzam a berendezés értékét. Tehát minden cseréje 20 000 dollárba kerülne, és az áruk értéke csak 5000 dollár. A kettő összesen „pozitív” -nak hívom, összesen 65 000 dollár.

Egy nagy piacon (városban) az eladási árnak körülbelül kétszeresnek kell lennie a pozitívnak. A legtöbb vállalkozástulajdonos, amikor üzletet vásárol, saját ötleteikkel és értékeikkel rendelkeznek, és miután megvásárolnak egy üzletet, hajlamosak megpróbálni a sajátvá tenni. Vigyázzon erre a csapdára; Az üzlet sikere valaki más ötleteire épül, és nem a sajátodra. Ne változtasson semmit, amíg az ügyfelek megkönnyítik a tulajdonjába való átmenetet. Ha igen, akkor a változás árthat a vállalkozásának, különösen, ha azonnal sok változtatást hajt végre.

A már létező üzlet vásárlásának hátránya, hogy valaki más álmát vásárol. Lehet, hogy az elrendezés nem az, hogy mi vagy hogyan akar, az árak nem az, amit akarnak – de legfőképpen – vásárolja meg a vállalkozás felelősségét.

Épület

Ezt nagyon nehéz megmagyarázni, mivel az egyes üzletek helyenként, kínált szolgáltatások stb. Különbözőek a cikk céljából, csak a saját üzlet és az érintett árak megnyitásakor fogom érinteni a legfontosabb funkciókat. A megfelelő üzleti modell birtoklása időt és pénzt takarít meg. Az üzleti modell összegyűjtése során olyan tényezők, mint például: szolgáltatások, maximális kapacitás, alkalmazottak száma, áruk költsége, eladási árak, marketing (beleértve a közösségi hálózatot) és a sürgősségi alapokat, figyelembe kell venni és kitalálni.

A kutatás kulcsa az üzlet megnyitásának és a sikernek. Az a hely, ahol rengeteg lábforgalommal vagy forgalommal jár, az út, de drága is. Nagyon javaslom, hogy vegyen magasabb láb/meghajtót helyről, ha a költségvetése megengedi. Mielőtt megnézné a helyszíneket, fontos az üzleti modell során eldönteni, hogy mely szolgáltatásokat kínálja. Erre a célra csak a modell ápolásával foglalkozom. Miután az üzleti terv a helyén van, elkezdheti a helyszínek keresését.

A helyszínnek csak olyan méretűnek kell lennie, amelyre szüksége van, nem pedig az, amire az üzletet szeretne építeni. Növekedhet, de nagyon nehéz lecsökkenteni, ha hibát követ el. A legtöbb tulajdonos, aki elindul, ugyanazt a hibát követi el, és többet vállal, mint amennyit képes kezelni. Kérdezd meg magadtól: „Hány üzlet nyitott és bezárt a környéken, és miért?” Az egyszerű válasz mindig ugyanaz: próbáltak túl gyorsan növekedni, vagy csak nem voltak felkészülve.

Ha építeni akar, akkor sok költség kapcsolódik az épülethez. Ismét ebben a példában 1000 négyzetméternyi kiskereskedelmi tér kerek számát fogom használni. Ez valójában nagy az ápoláshoz, de winull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Roundup 69: Preferált kutyacikkek és videók a hétről
Next post Vtársok a versenyen