Az ideális étrend -terv vesebetegségben szenvedő macskák

vendég közzététele: Dr. Elizabeth Colleran

Gyakran a legelső ajánlások egy macskájának gyámjait, akiket éppen vese betegséggel diagnosztizáltak az állatorvostól, az, hogy a macskának vese „vényköteles étrendet” kell ennie. Ez az, mivel vannak olyan kutatási vizsgálatok, amelyek kimutatták, hogy a korlátozott fehérjetartalmú étrend meghosszabbíthatja a vese működését. A macska etetése azonban sokkal több, mint a kompromittált vesefunkcióval, mint pusztán a fehérje korlátozása. Ezekben a macskákban a rossz étkezési lehetőségek kialakításának következményei szörnyűek lehetnek.

A macskák hiperkarnivorok

A macskák különlegesek a húsevők körében, mivel „hiper-karivárok”. Nem tudnak túlélni, nem is beszélve a virágzásról, fehérje nélkül. A megfelelő, magas színvonalú fehérje fontos a működő immunrendszer, a hormontermelés, valamint a többi felhasználás világában a fehérje, aminosavak építőköveihez. Más emlősökkel ellentétben, mindezek mellett a macskák nem tudnak hatékonyan energiát keresni más fehérjéből.

Amikor a fehérje nem megfelelő, a macskák teste elkezdi kihasználni a fehérjét – az izomtömeg, amelyet a bájos kereten hoznak. Még a túlsúlyos macskák is elveszíthetik az izomtömeget, ha sok kalóriát kapnak a zsírból és a szénhidrátokból. Számos közelmúltbeli kutatási tanulmány kimutatta, hogy a macskák, akik ebben a módszerben veszítik az izomtömeget, hamarabb meghalnak, sokkal többet és sokkal súlyosabb betegségeket kapnak, valamint rosszabb életminőséggel bírnak.

Hogyan befolyásolja a fehérje korlátozása az egészséges test állapotát

A fehérje korlátozása mellett a vese étrend extra káliumból, alacsonyabb nátriumból, alacsony foszforból és bizonyos esetekben hozzáadott omega-3 zsírsavakból áll. Mindezek az elemek kiválóan alkalmasak a vesebetegségben szenvedő macskák számára. Ami nem kívánatos, a korlátozott fehérje.

Egy nemrégiben végzett kutatási tanulmány kimutatta, hogy a macskáknak 40–45% fehérjére van szükségük száraz anyagon, hogy megőrizzék a nagy test állapotát. Egy újabb kutatási tanulmány azt mutatja, hogy a 12 éves korú macskák, szinte abban az időben, amikor veséük kevésbé működik, végül kevésbé hatékonyak a zsírok és a fehérje metabolizálásában. Ez a kutatási tanulmány befejezte, hogy a 12 év feletti macskáknak sokkal több kalóriát és fehérjét is igényelhetnek a test állapota megőrzéséhez, mint a fiatalabb macskák.

Nincs egyetlen étrend -terv, amely ideális minden vesebetegségben szenvedő macskának

Azt követelik, hogy ne gondoljuk azt a hitet, hogy bármilyen típusú étrend -terv kiválóan alkalmas minden krónikus progresszív vesebetegségben szenvedő macskák számára. A sokkal fontosabb aggodalomra ad okot, hogy megkérdezzük, nem lehet pontosan az, hogy mennyi fehérje, de pontosan milyen nagy a fehérje.

Ezen túlmenően, mivel a macskák sokkal jobban haladnak a vesebetegségükben, gyakran az étvágyak egy kicsit csökkennek. Tekintettel arra, hogy a macskák három tulajdonság alapján választják meg az ételt: szerkezet vagy „szájérzés”, aroma és ízlés, az arany macska szabály szerint online kell online: „Sokkal döntő fontosabb, hogy eszik, mint amit eszik.” A nagyszerű ételekkel kapcsolatos fogalmak kivetésének megkísérlése miatt nem lehetnek egyetérteni. Válassza ki a legszebb ételeket, amelyeket a macska lelkesen fogyaszt.

A vadon élő macskák óvatosak a változásoktól. Új zsákmányt szimatolnak, mielőtt elfogyasztanák, és úgy gondolják, hogy ezt az ételt kellemetlenséget vagy ideges hasot okoznak, soha többé nem fogják megenni. Egyes macskák egy kis émelygést tapasztalnak vesebetegségükből. Biztosítani kell annak biztosítása érdekében, hogy ne partnerüljenek ezzel a kellemetlenséggel az Ön által kínált ételekkel. Ha igen, akkor az étel a szemétbe kerül, és bármilyen egyéb tartományt, amelyet a jövőben választhat.

A víz értéke vesebetegségben szenvedő macskák esetében

A vízfelhasználás az egyik döntő jelentőségű a lehető legtöbb dolgozó vese -szövet megőrzéséhez, valamint a magas életminőség megőrzéséhez. Noha a vesebetegségben szenvedő macskák nagy vízben vesznek részt, ez nagy részben van, mivel a veséük nem tudja ezt olyan hatékonyan fenntartani, mint amennyire felhasználták. Tehát az egyetemes valóság „minél sokkal több nedvesség annál jobb” – ez azt jelzi, hogy a lehető legkevésbé száraz vagy a lehető legkisebb, ízesített vizek, például tonhallé, kagylóleve, baromfileves, valamint a konzervek kizárólag, ha lehetséges. Egyes macskák nem bánják a „leves” ételt, így meleg húslevest vagy vizet lehet hozzáadni. Hasznos lehet egy vízkút és/vagy több hely az otthon körüli inni. A másik politika: „Bármilyen módszert is iszik a dédelgetett macska”. Mint nekünk, vannak preferenciáik is!

Phosporus korlátozás és vesebetegség

A foszfor korlátozása a vesebetegségben szenvedő macskák számára is sokkal fontosabb lehet, mint a fehérje korlátozása. Megértjük, hogy a magasabb fehérjetartalmú étrendben felfedezett magas foszfor anyag felgyorsíthatja a funkció csökkenését, amikor csapdába esik a vese „munkaegységében”.

Két módszer létezik a foszforról az ételekben. Keressen 0,3-0,6% -ot „száraz anyag alapon” (DMB) vagy 0,7-1,26 grammonként 1000 kcalon. A foszfor anyagot általában nem kínálják az élelmiszer -címkéken, azonban Callin megszerezhetőg az étel gyártója. Az egyszerű referenciaként Dr. Lisa Pierson mind a macskaeledelem -diagram foszforját, valamint a catinfo.org webhelyén lévő fehérje/zsír/szénhidrát -diagramot használja.

A veseértékeket rendszeresen kell ellenőrizni, és a panelnek tartalmaznia kell a kalciumot és a foszforszintet. Ha a kalcium X foszfor terméke magasabb, mint a 70, vagy a foszfor magasabb, mint 5 mg/dl a vérben, akkor foszfor kötőanyagra van szükség. Ez köti a foszfort a bélben lévő ételekből, ahelyett, hogy lehetővé tenné, hogy a vese szűrje, ami gyakran lehetővé teszi számunkra, hogy egy olyan fehérje-tele étrend-tervet tápláljunk, amely a macskák jól izmozódott.

22 éves Woody esete

A 22 éves Woody-t 2007-ben diagnosztizálták korai stádiumú vesebetegséggel. Minden étkezés során magas fehérjetartalmú étrend-tervet kap egy foszfor-kötőanyaggal. Hasonlóképpen hiperthyreoid, valamint maroknyi. Tehát sok évvel ezelőtt döntést hoztam a jód korlátozott étrend kipróbálására, nem pedig a gyógyszeres kezelésre. Egy idő múlva megfigyeltem, hogy érezheti a hátának tetején lévő csontokat, ez egy biztos jel, hogy az izomtömeg energiát használja fel. Elhanyagoltam, hogy megvizsgáljam a fehérje anyagát, amely kevesebb, mint 35%volt. Új étrendje körülbelül 50% fehérje a konzerv és a kedvelt száraz képletek között, valamint az étkezésre kész. Az összes izomtömegét visszahozta.

A nagy izomtömeg -állapot megőrzésének értékét az idősebb macskákban nem lehet túlbecsülni. Az általunk elvégzett módszerek, amelyek a dédelgetett macskától a dédelgetett macskáig változhatnak, azonban a célnak mindig ugyanaz maradnia kell.

A szerkesztő megjegyzése: Nem erősíthetjük meg a látogatói megjegyzésekben szereplő információk vagy javaslatok valódiságát vagy pontosságát.

Dr. Elizabeth Colleran 1990 -ben végzett a Tufts Egyetemi Állatgyógyászati Intézetben. Az állatok és a közpolitika tudományos mesterképzője, szintén a Tufts Egyetemi Állatgyógyászati Intézetből. 2011 -ben az Amerikai Macskapemberek Szövetségének (AAFP) elnöke volt. Az Amerikai Állatorvosok Testületének diplomatája, a macskagyakorlat szakterülete. Mint az AAFP erőfeszítései macskarabáti gyakorlat szóvivője, az ország egész területén fekvő nagy konferenciákon beszél. Dr. Colleran rendelkezik a Chico Healthcare Institice számára a macskák számára, Chico, Kalifornia, valamint a Portland -i Portland macska egészségügyi intézménye.

Ingrid király

Tartalomjegyzék
A macskák hiperkarnivorok
Hogyan befolyásolja a fehérje korlátozása az egészséges test állapotát
Nincs egyetlen étrend -terv, amely ideális minden vesebetegségben szenvedő macskának
A víz értéke vesebetegségben szenvedő macskák esetében
Phosporus korlátozás és vesebetegség
22 éves Woody esete

Hasonlóképpen is tetszik:
A fogászati betegség és a macskák vese betegségei közötti kapcsolat

Darwin intelligens kialakítása: nyers ételek a vesebetegségben szenvedő macskák támogatására

Veseelégtelenség, valamint a macskák étrendje

«Mews, valamint a NIPS: A japán üzleti vállalkozások macskákkal töltik meg az irodákat a munkavállalói szorongás szintjének csökkentése érdekében
A Millenials megváltoztatja -e a macskákkal való kapcsolatunkat? »

247 Megjegyzés a vesebetegségben szenvedő macskák ideális étrendjéről

Sue D azt mondja:

2020. szeptember 3 -án, 18:59

A 10 éves macskám egész héten az állatorvosoknál volt váratlanul AKI kezdete, a korábbi történelem nélkül, egész héten az IV -es folyadékokon volt egy narancssárga méretű hólyag, amelyet az állatorvos kijelentett, amikor elvittem. ott. Ő egy zavaró macska az ételével, valamint az előző állatorvos ajánlásaival foglalkozik, csak egy kicsit nedves ételeket tápláltam neki, de inkább a tonhal ízét részesíti előnyben. Az állatorvos kijelentette, hogy amikor házhoz jön, akkor a nedves étrenddel való részvételre kötelezi, hogy segítsen valakinek ajánlásaiban, mivel azt hiszem, hogy az emberi ónos tonhal nem lesz nem, annak ellenére, hogy tetszett neki. macska, valamint én is veszteséges vagyok, mivel el fog hajlandó bármilyen típusú ónos ételt fogyasztani, kivéve, ha ez nem rendelkezik tonhal ízével, és akkor is zavaró. Csak a lehető legjobban szeretném megtenni, köszönöm a segítséget.

Válasz

Ingrid azt mondja:

2020. szeptember 4 -én, 5:27 órakor

Mivel a konzerv ételekre utal, feltételezem, hogy az Egyesült Királyságban vagy, tehát nem tudok segíteni bizonyos márkajelzésekben, ám a bátorság ebben a bejegyzésben a márkától függetlenül vonatkozik. A konzerv tonhal sok egyáltalán nem nagyszerű választás, mivel ez nem teljes étel a macskák számára. Ami a macskáját a nedves ételekre való áttéréssel kapcsolatban, hasznos lehet felfedezni ezeket a cikkeket: valamint

Válasz

Sonia Bird azt mondja:

2021. március 14 -én, 10:10

Minden macskaeledel alacsony a taurinban. A macskák végül hiányosak, és mindannyian egészségügyi és wellness problémákkal kiváltják őket. Hozzáadtam a taurint a nedves macskás ételeimhez (Fancy Feast Pate Hearts & Máj, valamint néhány más és tisztán ff tengeri sügér, valamint a húsleves garnélarák. További tisztított vizet adok hozzá, hogy vastag konzisztenciát készítsek. Kinyitok egy kapszulát valamint meghintje (egy kis mennyiség) az ételre.Ez elősegítette a 15 éves macskámat az IBS -ben, valamint a vese problémáiban. Segített székrekedésben, és abbahagyta a kiabálást, és minden alkalommal sírt, amikor ett. Még el is kezdett súlyozni. Megállítottam az összes vényköteles ételt, amelyet utált. remélem ez segít.

Válasz

E azt mondja:

2021. október 25., 10:12

Milyen dózisú taurin kapszulákat használtál? Köszönöm szépen

Válasz

Vickie Bennett azt mondja:

2022. április 15 -én, 7:28 órakor

Szia, ezt a fogalmat annyira értékelik. Milyen márka a permetezés a legjobb. Kösz

Válasz

Mary azt mondja:

2020. július 27 -én, 9:00 órakor

Gondolkodhat arra, hogy kb. 15 perccel a Kitty -szolgáltatóban megrázza a Kitty -szolgáltatóját, mielőtt az állatorvos felé indul. Ez egy macskás feromon, amely segíti a macskát.

Válasz

Andrea Meyers azt mondja:

2020. március 14 -én, 12: 15 -kor

Csak egy hinni, amelyet a macskák választanak enni.
Úgy gondolom, hogy a macskák nemcsak tudatában vannak az íznek stb. (Mindegyik felsorolva)… ugyanakkor sokkal több, mint azt hiszem, hogy a macskák szintén megértik, amikor egy étel… nagyszerű nekik .. és én valóban hiszek, amikor „tudják” ”…„ Ragaszkodnak hozzá ”.
Ez egy „jó érzés” a „jól érzés” dolog felett. (Hiszek .. ?)

Válasz

Angela azt mondja:

2020. augusztus 7., 5:15

Tehát a hozzászólásban megváltoztatta az ételét, és visszahozta a testtömegét, tehát milyen étel volt ez?

Válasz

Kerri azt mondja:

2020. november 14 -én, 7:52 órakor

Volt valaha válaszolt erre az aggodalomra Angela -ra? Én is szeretném megérteni

Válasz

Ann Wolfe azt mondja:

2019. augusztus 6., 16:28

A 14 éves macskám előrehaladott veseelégtelenséggel rendelkezik. Az én állatorvosi állapotom, ettől eltérően, ő a legjobb állapotban van (szív, tüdő stb.). Nem fog enni a vényköteles macskaeledeleket, hanem nem szed folyékony gyógyszereket (a fogakat megbizonyosodhat arról, hogy lehetetlen a gyógyszercsepp behúzása a szájába. Hasonlóképpen nem fog enni, ha a Powder Med az ételében van. Te Úgy tűnik, hogy sokat beszél a fehérje szintjéről, azonban az állatorvosom kijelenti, hogy van -e vese elégtelenség, amely magában foglalja a redukciót, nem pedig a fehérjét (????), bármilyen ajánlást értékelne arról, hogy mit tudok neki nyújtani vagy etetni. Én bármit megtesz, amire szükség van ahhoz, hogy néhány évig tartsam velem. Hasonlóképpen van egy 15 éves, akinek kristályai vannak húgyhólyagban. Az összes állatorvos hagyja, hogy száradjon. száraz étel.

Válasz

Ingrid azt mondja:

2019. augusztus 7., 5:20

Hacsak a macska nem a veseelégtelenség késői szakaszaiban van, a fehérje korlátozása általában nem jelezhető, amint azt a cikk magyarázza. Teljesen igaza van, a száraz étel a legrosszabb étel a húgyúti problémákkal küzdő macskák számára. Hasonlóképpen felfedezheti a nagyszerű információkat mindkét témáról a Dr. Pierson webhelyén, érdemes gondolkodni egy állatorvossal való együttműködésről, aki jól ismeri a macska táplálkozását.

Válasz

Daisy Hill azt mondja:

2019. augusztus 7., 8:48 órakor

A macskáknak kell lennie a legszebb ügyvédnek. A macskámat egy olyan állatorvoshoz viszem, aki több mint 30 év alatt volt. Nem mindig tartom be az ő tanácsát. Van egy 14 éves macskám vesebetegségben. 3 évvel ezelőtt diagnosztizálták. Egész idő alatt nyers étrend -tervben volt. Nem fog enni a port sem. Kaptam neki egy kerámia szökőkútot, hogy sokkal több vizet inni segítsen neki, mint ami az ételeiben van. Táplálom neki csirkét, pulykát, kacsat és egy kicsit halat. Egészséges, mint a vesebetegség. 6 havonta megvizsgálom a vérét, száma következetes marad.

Válasz

Daisy Hill azt mondja:

2019. augusztus 7., 8:58 órakor

A kereskedelemben előállított nyers ételeket táplálom

Válasz

Susanne M. Bagley azt mondja:

2019. november 8., 8:49

Meg tudná mondani, hogy milyen kereskedelmi szempontból nyers étrend -tervet táplál? TÚLTERHELT VAGYOK. A csecsemőm szintén a cukorbetegség remissziójában van

Válasz

Gabriele azt mondja:

2019. november 29., 6:13

A kereskedelemben nyersen készített ételek vannak -e csontok? Pontosan hogyan táplálja, hozzáadja a kötőanyagokat, vagy bármi mást, hogy ellensúlyozza a foszfort. Nemrégiben diagnosztizáltam a CKD macskát, hogy nyersen volt. Csak elárasztom a nyers ételekkel kapcsolatos hiányosságokat, valamint ellentmondásos információkat. Az állatorvosom egyáltalán nem segít

Válasz

Ingrid azt mondja:

2019. november 29., 6:32

Darwin’s nyers étrend -tervet használ a vesebetegségben szenvedő macskák számára. Ha más nyers étrendet táplál a csontban, akkor valószínűleg foszfor -kötőanyagot szeretne hozzáadni, bár tudatában van annak, hogy egyes macskákban székrekedést okozhatnak.

Daisy azt mondja:

2019. november 30 -án, 12:55 órakor

A kereskedelemben készített nyers ételeknek csontok vannak. A macskám nem enni a „Phos-kötést”. Ragaszkodtam a baromfihoz és a nyúlhoz is, mivel ezeket a legegyszerűbb megemészteni. Megértem az ütköző információk zavarát. Megoszthatom Rumble történetét. Az első szakaszban diagnosztizálták. Rad-macskán volt, nem volt foszfor és rendkívül alacsony só. A száma egy év alatt egy kicsit tovább emelkedett, mint egy év alatt. A Rad-Cat egy éjszakán át bezárta az ajtóikat. A Rumble nem enni phos-kötést. Nyersen tartottam, a számai egyenesen maradtak egy újabbért

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 11 Kutya mémek: Ezért nem lehetnek jó dolgok
Next post Hogyan segítheted a macskát a tűzijátékkal