Hogyan lehet arra, hogy macskája lefogyjon

A PET -elhízás Szövetségének 2012 -ben végzett felmérése azt találta, hogy az amerikai macskák megdöbbentő 58% -a túlsúlyos vagy elhízott. Ezek a statisztikák tükrözik az emberi elhízás ugyanolyan zavaró növekedését. A Betegség Ellenőrzési Központok szerint az Egyesült Államokban a felnőttek sokkal több egyharmada elhízott.

Az elhízásból származó macskák fő egészségügyi problémái megegyeznek az embereknél:

Cukorbetegség

Ízületi gyulladás, ízületi problémák és és törött vagy feszített szalagok

Szív- és légzési problémák

Gyomor-bél és emésztési problémák

Veszélyeztetett immunrendszer

Megnövekedett kockázat az érzéstelenítés és a műtét során

Megöljük a macskáinkat azáltal, hogy túladagoljuk őket. A következő elemek hozzájárulnak ennek az elhízási járványnak a létrehozásához:

Ingyenes választás etetés

Ez az egyetlen legfontosabb elem az elhízás okozásában a macskákban. A teljesen szabad választás azt jelenti, hogy az ételeket a macskának bármilyen időpontban hagyják ki, ami teljesen ellentétes a macska természetes gyakorlatával, hogy olyan vadász legyen, aki napi csak két vagy három kis ételt eszik.

Száraz kaja

A száraz ételek, még a magas árú prémium és állatorvosi márkák is, egyenértékűek a macskák gyorsételjével. A száraz ételek macskáknak történő etetése hasonlóan a cukros gabonafélék táplálásához a gyerekeknek.

A macskák kötelesek olyan húsevők, akiknek étrendjükben húsra (fehérje) van szükségük, nemcsak a virágzáshoz, hanem a túléléshez is. A természet nem szándékozott macskáinkat szénhidrát fogyasztására. Más emlősökkel ellentétben a macskáknak nincs amiláz, az enzimnek, amely a szénhidrátok emésztésének folyamatához szükséges, nyálukban. Ehelyett metabolizálják a szénhidrátokat tárolt zsírokká. A száraz macskaeledel, még a gabonamentes fajták is, nagyon magas szénhidrátok

Testmozgás hiánya

Annak ellenére, hogy a macskáknak hitelessége van az egész nap alváshoz, szükségük van a testmozgásra, ami a házak macskái számára azt sugallja, hogy gazdagított környezetre van szükségük, amely lehetővé teszi számukra a futást és a játékot.

Hogyan lehet, hogy a macskád lefogyjon

Ha a macskája egészséges súlya van, az alábbi javaslatok segítenek egészséges maradni. Ha a macskád túlsúlyos vagy elhízott, akkor egészséges módon segítenek neki.

Vigyázat: Ha a macskája komolyan elhízott, ügyeljen arra, hogy hagyja, hogy lassan lazítsa meg a súlyát. Amikor az élelmiszer -bevitelt túl gyorsan vágják el az elhízott macskákban, akkor májsávos lipidózis (zsíros májbetegség), potenciálisan életveszélyes állapot alakulhat ki.
Hagyja abba az ételt, bármi alkalommal

A napi két apró étel etetése és a normál adagok etetése hosszú utat eredményezhet a cica meglazításához és a súlyának fenntartásához. Az átlagos méretű macska normál méretű része körülbelül megegyezik az egér méretével. A termelői útmutatások az adag méretére jellemzően magasabbak, mint amire a macskádnak valóban szüksége van.

Távolítsa el a száraz ételeket a macskád étrendjéből

Ne tápláljon semmilyen száraz ételt, még élvezetként sem. Egyes macskák gyámjait attól tartanak, hogy száraz ételekre van szükség a macska fogainak tartásához, ami egy mítosz, amelyet sajnos számos állatorvos állandósít. Ennek a mítosznak az elmélete az, hogy a kemény reveszkék rágásával a tartár lekaparják a fogakat. Ha ez igaz lenne, akkor a fogorvosok nem mondják nekünk, hogy rágjunk kemény perecet? Sok macska nem rágja elég hosszú ideig a reszkájukat, hogy a kaparó akciók bármelyikét beindítsák. Ami kevés rágó, apró darabokra összetört. Egyes háziállat -élelmiszer -termelők „fogászati étrendet” kínálnak, amely a normálnál nagyobb méretű rágcsálókból áll, hogy ösztönözze a rágást, ám az állatorvosi gyakorlatok során töltött éveimben számos macska még a nagyobb méretű darabok egészét is lenyeli. Ezenkívül a száraz étel szénhidrátmaradványt hagy a macska szájában, ami valójában ösztönzi a tatár és a plakk növekedését.

Tápláljon húst alapú nyers vagy konzerv étrendet

Ez összhangban van a karnivore igényeivel. Számos minőségi kereskedelmi nyers- és konzerv étrend áll rendelkezésre, amelyek magas fehérjetartalmúak (hús) és teljesen mentesek a gabonaféléktől (szénhidrátok). Nem javaslom a fogyás-étrendként forgalmazott étrendeket, különösen az állatorvosi vényköteles étrendet. Sokan túl magas szénhidrátok, és melléktermékeket és töltőanyagokat tartalmaznak.

Játssz a macskáddal

A Playtime nem csak egy nagyszerű módja annak, hogy megőrizze a macskát és illeszkedjen, hanem fantasztikus módja annak is, hogy a minőségi időt együtt töltsük.

Korlátozzák vagy ideális esetben kiküszöbölik a kezeket

Ha feltétlenül táplálékkezeléseket kell adnia, keresse meg a magas fehérjetartalmú gabonamentes ételeket, például fagyasztva szárított csirkét, és csak néhányat adjon.

Ne hagyja, hogy a macskád statisztikává váljon. Tartsa a macskát egészséges testsúlyban, és ha a macskája túlsúlyos, kezdje el segíteni neki a fogyást!

Ingrid király

Tartalomjegyzék
Ingyenes választás etetés
Száraz kaja
Testmozgás hiánya
Hogyan lehet arra késztetni a macskát, hogy lefogyjon a VIGYÁZAT szó: Ha a macskája komolyan elhízott, ügyeljen arra, hogy hagyja, hogy lassan lazítsa meg a súlyt. Amikor az élelmiszer -bevitelt túl gyorsan vágják el az elhízott macskákban, akkor májsávos lipidózis (zsíros májbetegség), potenciálisan életveszélyes állapot alakulhat ki.

Hagyja abba az ételt, bármi alkalommal
Távolítsa el a száraz ételeket a macskád étrendjéből
Tápláljon húst alapú nyers vagy konzerv étrendet
Játssz a macskáddal
Liminullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 5 Ötletek a kölyökkutya szocializálásához
Next post Roundup 69: Preferált kutyacikkek és videók a hétről